15.03.2022

Nogometne priprave mlajših selekcij 2022

Tako. Pa so za nami čudovite nogometne priprave združenih selekcij nogometnih klubov Dornava (občina Dornava) in Podvinci (mestna občina Ptuj), ki so se odvijale slovenski obali.


Skupaj smo se veliko naučili, predvsem pa videli, da namen nogometnih priprav ni zgolj nogometna igra in zabava, temveč grajenje timskega duha in vzgajanje mladeničev v odgovorne osebe, ki bodo postali športniki v pravem pomenu te besede.

Redne delovne aktivnosti od sedme ure zjutraj, z dvema treningoma na dan za selekcije U12, U13, U15, U17 in U19 so pokazale, da smo nogometne priprave vzeli zelo resno (20 treningov, 7 tekem, 4 dni).

Dnevne aktivnosti so bile skrbno načrtovane. Poleg zabasanosti urnika se je vseeno našel še prosti čas, ki so ga nogometaši lahko izkoristili za kopanje v notranjih bazenih, igranjem pink - ponk-a, ročni nogomet, družabne igre in podobno.

Delovna vnema je bila zelo velika, takšna kot mora biti. Predvsem trenerji so apelirali, da se zadeve oddelajo skrajno resno, skrbno in odgovorno, če bodo fantje želeli postati nogometaši v pravem pomenu besede.

76 nogometašev je svoje delo oddelalo pošteno in korektno, kar se je navsezadnje izkazalo v zanimivih medsebojnih duelih. 

Odigrali smo tekmo na čudovitem igrišču v Piranu, ki se nahaja na skalnatem obzidju in bo igralcem zagotovo ostala v čudovitem spominu. Tekme smo odigrali tudi v Ankaranu in Izoli, kjer smo se s trening tekmami dobro pripravili na nadaljevanje tekmovalne sezone 2021 / 2022.

A te priprave niso dovolj. Sedaj je potrebno nadaljevati s treningi. Brez izpuščanja treningov fantje, brez zamujanja na trening, redno jih oddelajte na način, kot ste to počeli na naših skupnih prvih nogometnih pripravah - s pravo delovno vnemo.

Vodja letovanja nogometnih priprav: Branko Lah in Martin Jurič
Trenerji: Martin Jurič, Slavko Petrovič, Mario Juršek, Denis Modrič, Igor Čerpnjak

Ostale novice